Podaci o znanstveniku
Osnovni podaci
Izobrazba
Zaposlenja
Nastavne aktivnosti
Projekti
Članstva
Bibliografija
Znanstveni interesi
Biografija


Miljenko Haiman - Biografija

Rođen, 1953. god. u Zagrebu; diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1978. god., mentor Prof.dr.sc. Stjepan Sablić. Magistrirao 1993. god. i doktorirao 2001. god. na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kod mentora Prof. dr.sc. Zvonimira Žagara. Teme Pneumatski jastuci – lagane krovne konstrukcije i Analize sigurnosti lijepljenih lameliranih nosača.
Zaposlen 1978. do 1980. u RO Montprodukt na projektiranju i izradi izvedbene radioničke dokumentacije čeličnih konstrukcija. Od 1980. do 30.09.2006. nastavnik (asistent ili viši asistent) i znanstvenik na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u području drvenih konstrukcija, predmeti Drvene konstrukcije I i II.
Od 01.10.2006. docent (i viši znanstveni suradnik) na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predmetima Nosive konstrukcje I i II, te suradnja u Tehničkom studiju na II godini.
Tokom niza godina sudjelovao na 8 znanstvenih tema iz područja nosivih konstrukcija i biomehanike, pod vodstvom mentora Prof.dr.sc. Stjepana, Sablića, Prof.dr.sc. Zvonimira Žagara, Prof.dr.sc. Janka Hančevića, Prof. dr.sc. Vasilija Nikolića i Doc.dr.sc. Slavka Davile. Samostalno vodio istraživanja na znanstvenoj temi ŤAnalize sigurnosti i unapređenje drvenih konstrukcijať od 2002. do 2006.
Sudjelovao na nizu znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu, a posebno na posljednjih 5 svjetskih konferencija o drvenim konstrukcijama (WCTE, World Conference on Timber Engineering).
Bavio se istraživanjima upotrebe traka od karbonskih niti (FRP ili CFK) za ojačanja drvenih konstrukcija. Bavi se numeričkim modeliranjem drvenih konstrukcija posebno analizama COSMOS/M programskom podrškom.
Stalni je suradnik u časopisu DRVO gdje redovno piše posljednjih pet godina populacijske članke o drvu a posebno o lijepjenim lameliranim drvenim konstrukcijama i mostovima.