Podaci o znanstveniku
Osnovni podaci
Izobrazba
Zaposlenja
Projekti
Bibliografija
Znanstveni interesi
Biografija


Siniša Popović - Biografija

Rođen 20. srpnja 1978. god. u Požegi, gdje je 1992. završio osnovnu školu, te zatim i prva tri razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije. Četvrti razred je završio u svibnju 1996. god., u Sjedinjenim Americkim Državama, mjestu Sandusky savezne države Michigan. Nakon povratka u Hrvatsku upisao se na Matematički odjel PMF-a u Zagrebu, gdje se par godina kasnije opredijelio za računarstvo na inženjerskom smjeru. U studenom 2001. god. diplomirao je (pod vodstvom prof. dr. sc. Deana Rosenzweiga) radom "Neodlučivost kriptografskih protokola".

Od 1. siječnja 2002. zaposlen je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju, kao znanstveni novak na projektu "Primjena naprednih metoda digitalnog upravljanja, obrade signala i dizajna optoelektroničkih sustava u vođenju protuoklopnih raketa", čiji je glavni istraživač prof. dr. sc. Krešimir Ćosić.

Od djetinjstva se intenzivno bavio sportom, isprva gimnastikom, kasnije tenisom, te mu je i danas sport jedan od najdražih načina provođenja slobodnog vremena.

Polaznik je poslijediplomskog studija na FER-u, na smjeru Primijenjeno računarstvo.

Uključen je u nastavu na Zavodu za primijenjenu matematiku, gdje drži auditorne vježbe za predmet Matematička analiza 1 i Matematička analiza 2.

Dobro vlada engleskim jezikom.