Podaci o znanstveniku
Osnovni podaci
Izobrazba
Zaposlenja
Nastavne aktivnosti
Projekti
Članstva
Nagrade i priznanja
Bibliografija
Znanstveni interesi
Jezici
Biografija


Lea Skorin-Kapov - Biografija

Lea Skorin-Kapov rođena je 1979. godine u Zagrebu. Diplomirala je 2001. godine, magistrirala 2004. godine, te doktorirala 2007. godine na smjeru telekomunikacije i informatika, FER. Dvostruka je dobitnica srebrne plakete "Josip Lončar" za istaknuti magistarski te doktorski rad. Obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom "A Framework for Service-level End-to-end Quality of Service Negotiation and Adaptation"; (Radni okvir za pregovaranje i prilagodbu kvalitete usluge s kraja na kraj na uslužnoj razini).

Od 2001.-2009. godine radila je u Istraživačkom odjelu tvrtke Ericsson Nikole Tesle d.d. (ETK), Zagreb u jedinici za Istraživanje i razvoj (Research and Development Center) kao voditelj projekata. Za to vrijeme kontinuirano sudjeluje na projektima ostvarenim u suradnji ETK i FER/ZTT koji se bave istraživanjem područja signalizacije, pregovaranja i prilagodbe kvalitete usluge za napredne višemedijske usluge u telekomunikacijskim mrežama nove generacije.

Od 2010. godine zaposlena je kao docent na Zavodu za telekomunikacije, FER.

Sudjeluje na znanstvenom projektu Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske pod nazivom "Nove arhitekture i protokoli u konvergentnim telekomunikacijskim mrežama"; (2007- ). Član je strukovnih udružnja IEEE i ACM.