Podaci o znanstveniku
Osnovni podaci
Izobrazba
Zaposlenja
Aktivnosti
Bibliografija
Znanstveni interesi
Jezici
Biografija


Dunja Melčić-Mikulić - Biografija

Dunja Melčić-Mikulić je rođena u Vinkovcima 22.05.1950. godine. Osnovnu i srednju školu je završila u Zagrebu 1968. nakon čega se upisala na Filozofski fakultet na studij filozofije i anglistike. Nakon završetka studija, 1973. odlazi na postdiplomski studij na Sveučilištu J.W. Goethe gdje je i radila kao znanstvena suradnica od 1978. do 1983. godine. Radila je kao urednica u mjesečniku Kommune do 1991. nakon čega je radila kao slobodna autorica, prevoditeljica i urednica u nekoliko časopisa (FAZ, taz; Lettre, Die Zeit, Weltwoche). Godine 1996. počinje raditi na projektu Totalitarizam u Istočnoj Europi (bivša Jugoslavija) na
Max-Planck-Institutu für europäische Rechtsgeschichte (Frankfurt am Main), gdje radi do lipnja 1997. Nakon toga radila je kao slobodna autorica, voditeljica i urednica za Ost-West-Kulturzentrum Palais Jalta do 2002. godine. Od 2002. godine je slobodna autorica i radi na nekoliko knjiga.
Suosnivačica je istočno-zapadnog centra za kulturu Palais Jalta 1989. s ciljem europskog zbližavanja, a također se bavi političkim angažmanom i učešćem u brojnim diskusijama (elektronski mediji: HR, Deutschlandfunk, ARD, ZDF, Sat 1) te javnim skupovima, političkim informacijskim debatama i znanstvenim skupovima.
Dunja je udana od 1983. godine, a 1984. godine je rodila sina Nicola Mikulića. Interesi i slobodne aktivnosti joj uključuju glazbu, prirodne znanosti, medicinu, književnost, kazalište, film i plivanje.